دانش‌بنیان| توسعه مکمل‌های انسانی و دامی بر پایه خواص مخمرها

دانش‌بنیان| توسعه مکمل‌های انسانی و دامی بر پایه خواص مخمرها


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 102310
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان برای نخستین بار در کشور با استفاده از خواص بره موم و همچنین مخمرها، موفق به تولید مکمل‌های غذایی، فرآورده‌های بهداشتی و دارویی شدند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محسن فتحی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «سورن تک توس» با اشاره به تولید فرآورده‌های مکمل و دارویی بر اساس خواص «بره موم» عنوان کرد: بره موم همان ماده قهوه‌ای رنگی است که توسط زنبورها برای بستن درز و شکاف‌های کندو استفاده می‌شود. این ماده که مخلوطی از بزاق و موم زنبور عسل است و به عنوان چسب زنبور عسل شناخته می‌شود دارای خواص متعددی است که در صنایع غذایی، دارویی و مکمل کاربرد دارد.

وی افزود: بر همین اساس، در گام نخست تولیدات دانش‌بنیان، قرص بره موم را در کشور با فرمولاسیون جدید تولید کردیم و در کنار ارائه خدمات تخصصی آزمایشگاهی، در ادامه مسیر فعالیتمان، تولید عصاره مخمر با کاربردهای غذائی و مکمل را برای اولین بار در کشور در دستور کارمان قرار دادیم.

این فعال فناور با تأکید بر این‌که سعی کردیم تولیدات از ویژگی‌هایی همچون ارزش افزوده بالا و نوآور بودن برخوردار باشند، ادامه داد: از دیگر محصولات شرکت که تماما با تحقیق و توسعه به آن نائل شده‌ایم، قرص، دهان‌شویه، ژل و کرم است که همگی بر اساس بره موم، تولید و تجاری‌سازی شده است.

همچنین عصاره مخمر میکروبی، مخمر هیدرولیز شده صنعت مکمل و غذائی، انواع پپتون های میکروبیولوژی و آنزیم‌های مختلف از جمله اینورتاز، لیزوزیم، رنین ، آمیلاز و پروتئاز، از دیگر محصولات این شرکت دانش‌بنیان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به توانمندی در کنترل کیفی مواد غذایی، به ارزیابی کیفی فرآورده عسل اشاره کرد و گفت: بیش از 10 سال است که عسل را با استفاده از مؤلفه‌های بیولوژیک ارزیابی و درجه‌بندی می‌کنیم به طوری‌که سالانه بیش از 900 نمونه ارسالی از سراسر کشور، مورد بررسی قرار می‌گیرد. با توجه به فناوری و تخصصی که در این مجموعه وجود دارد تنها آزمایشگاه در کشور و منطقه هستیم که این آزمون‌ها را برای عسل، ژل رویال و بره موم انجام می‌دهیم. با تولید این محصول و ارائه این خدمات تحقیقاتی تحول زیادی در زمینه ارزشگذاری واقعی عسل صورت گرفته‌است.

فتحی، با اشاره به فعالیت دانش‌آموختگان دانشگاهی در این شرکت دانش‌بنیان، عنوان کرد: بخش عمده فعالیت شرکت مبتنی بر تخصص است و از 16 نیروی شرکت بیش از 70 درصد، دارای تخصص‌های مرتبط با نوع کار هستند. با توجه به رویکرد کاربری محصولات و فرآیند پخش آنها در بازار بیش از 40 نفر غیرمستقیم در حال فعالیت هستند.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان سورن تک توس، با تأکید بر توجه جدی به روش‌های نوآورانه و کارآمد در تحقیقات و تولید انواع فرآورده‌های غذایی گفت: این موضوع از مهم‌ترین بخش‌های حوزه موادغذایی در کشور است اما توجه کمتری به آن می‌شود. ارائه روش‌های جدید، نیازمند مشوق‌ها و حمایت‌های زیرساختی و سازمانی است.

 

پایان پیام/

#24

بیشتر بخوانیم